1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

Ümraniye Belediyesi“nin destekleri ile AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı Yaşlılar Koordinasyon Merkezi "1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü" münasebetiyle bir program düzenledi.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü
Eklenme Tarihi: 2015-10-03 20:31:17

 

Düzenlenen programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Hurşit Yıldırım, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları Nuh Gergin ve Yavuz Cengiz, AK Parti Ümraniye YKM Başkanı Yavuz Urgun, AK Parti Ümraniye EKM Başkanı Ahmet Necati Aydemir, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, AK Parti İlçe Yönetimi, yaşlılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur“an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, araştırmacı-yazar Fahrettin Kesin“in, aile ve toplum ilişkileri hakkında yaşlılara seminer vermesi ve slayt gösterisi ile devam etti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Ümraniye YKM Başkanı Yavuz Urgun: “ Yaşlıların her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bizler AK Parti YKM olarak bugün olduğu gibi yarında yaşlılarımız için faaliyetlerimize devam edeceğiz““ dedi.

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Hurşit Yıldırım ise konuşmasında,  “Yaşlılarımızı bir gün değil her gün hatırlıyoruz. Yine de onların güzellikle hatırlanmasına vesile olmasıyla değerli bir günü idrak ediyoruz. Bizim dinimizde, anne babamıza öf dememize izin yoktur, anne baba duasının önemini biliriz. Biz evlatlar olarak ne yapsak sizlerin hakkını ödeyemeyiz. Sizlerin bize göstermiş olduğunuz yol ve tevazudan daima ibret almamız gerekir” diyerek sözlerine son verdi.

 “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü” olması sebebiyle düzenlenen programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; “Hani derler ya gönül kocamıyor diye, onun için her genç kardeşim bir gün yaşlanacak. O sebeple büyüklere, yaşlılara o nazarla bakmak lazım. Zaman zaman nikâh merasimlerinde, nikâhı kıydıktan sonra bir ağabeyleri sıfatı ile gençlerin kulağına küpe olsun diye bir takım nasihatlerde bulunuyorum.  Çünkü eskiden gençler evlenir; bir bahçenin, bir avlunun içerisinde baba, dede, nine ve amcalarıyla kocaman bir aile olarak bir araya gelerek, yaşarlardı. Ama artık devir değişti. Şimdi çekirdek aile dedikleri; anne, baba ve çocuklardan oluşuyor. Hâlbuki o geniş ailelerde gençler eğitiliyordu. Ufak tefek kusurlar olursa büyükler çaktırmadan o meseleleri çözüyordu. Dolayısıyla gençler böyle eften püften sebeplerden dolayı birbirine sırt dönmüyorlardı” dedi.

Program konuşmaların ardından, asırlık çınarlara baston takdim edilmesiyle sonlandı

 

Son Haberler