AA. Acınız Acımızdır

Anadolu Ajansı Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla“nın bomba yüklü araçla düzenlenen DAEŞ saldırısında hayatını kaybetmesi dolayısıyla, liderler ve meslektaşları taziye mesajı gönderdiler

AA. Acınız Acımızdır
Eklenme Tarihi: 2015-10-09 23:17:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DSP Genel Başkanı Masum Türker, Anadolu Ajansı (AA) Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla“nın bomba yüklü araçla düzenlenen DAEŞ saldırısında hayatını kaybetmesi dolayısıyla, AA“ya taziye mesajı gönderdi.

Anadolu Ajansı Halep foto muhabiri Salih Mahmud Leyla, önceki gün Halep kırsalındaki Hıreytan ilçesinde DAEŞ tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında hayatını kaybetmişti.

Leyla, Suriye“de Mart 2011“de başlayan halk ayaklanmasının ilk gününden beri Esed rejiminin zulmünü belgeliyordu.

Salih Mahmud Leyla, geçen temmuz ayında da Esed güçlerinin düzenlediği füze saldırısında yüzünden yaralanmış, tedavi için Türkiye“ye getirilmişti.


TC Basın platform Başkanı Tayfun Köselerden , Leyla“nın ailesi, meslektaşları ve AA“ya başsağlığı diledi. Eser, "Esed rejiminin katliamlarına karşı mazlumların sesi olmaya çalışmış, çektiği fotoğraf ve yazdığı haberlerle, masumların sesini dünyaya duyurmuştu. Birçok yabancı gazetecinin terk ettiği bölgede, Esed“in sivillere yönelik terör eylemlerini duyurmak için cesaretle görevini sürdüren Salih Mahmud Leyla, bir başka terör örgütünün saldırısında şehit olmuştur" ifadesini kullandı. 

Suriye“de 4 Yılda 463 Gazeteci ve Aktivist Öldürüldü

Suriye“de 5. yılına giren iç savaşta 463 gazeteci ile aktivistin öldürüldüğü, bin 27 gazeteci ile aktivistin ise kaçırıldığı ya da gözaltına alındığı bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yayınlanan rapora göre, Suriye“de iç savaşın başladığı 2011“den bu yana aralarında yabancıların da bulunduğu 463 gazeteci ve aktivist, rejim güçleri, DAEŞ ve çeşitli muhalif gruplar tarafından öldürüldü.

SNHR“nin raporunda, aralarında kadın ve yabancıların da bulunduğu bin 27 gazeteci ve aktivistten 886“sının rejim güçleri, 62“sinin DAEŞ, 13“ünün Nusra Cephesi, 42“sinin diğer muhalif gruplar, 17“sinin ise henüz belirlenemeyen gruplar tarafından kaçırıldığı ya da gözaltına alındığı kaydedildi.
Ülkede 2011“den bu yana gazetecilere yönelik şiddet olaylarının gittikçe arttığı, bu sebeple Suriye“nin basın mensupları için "en tehlikeli ülke" olduğu aktarılan raporda, "Bu durumun en büyük sorumlusu gazetecileri gözaltına alan ve bazı basın mensuplarına ölene kadar en çirkin yöntemlerle işkence yapan Esed rejimine aittir" denildi.

DAEŞ“in ve rejimin yöntemlerinin benzeştiği, örgütün basın mensuplarını kaçırıp öldürdüğü ve bu sebeple gazetecilerin ülkeyi terkettiği ya da işlerini yapamadığı vurgulanan raporda, "DAEŞ, James Foley, Stephen Sutlov ve Kenji Goto gibi yabancı gazetecileri vahşi yöntemlerle öldürdü" ifadeleri kullanıldı.

Son Haberler