Ataşehir“de 19 Mayıs Kutlamaları

Ataşehir“de 19 Mayıs Kutlamaları çelenk koyma töreni ile başladı.

Ataşehir'de 19 Mayıs Kutlamaları
Eklenme Tarihi: 2016-05-19 22:50:48

Ataşehir“de 19 Mayıs Atatürk“ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları bu sabah Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Anıtı“nın önüne çelenk koyma merasimi ile başladı. Törene Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgazi, CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı, MHP Ataşehir İlçe Başkanlığı,Vatan Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünme Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, Ataşehir Engeliler Dayanışma Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Ataşehir Bölge Temsilciliği, Ataşehir Mahalle Muhtarlığı ve Ataşehir sakinleri katıldı.

Tören başlamadan önce, meydanda olan Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, katılan engelli derneklerini desteklemeye gelen engelli vatandaşlarla sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tören bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Ardından Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak günün anlam ve önemini içerek konuşmasını gerçekleştirdi. Altınkaynak konuşmasında; ““Bugün sıradan bir günü kutlamıyoruz.Bugün; bağımsızlığa, özgürlüğe, işgal altındaki bir ülkede bağımsızlık meşalesinin ilk yakıldığı, o yolun ilk taşının döşendiği günün yıldönümü. Bu nedenle, biz bize Cumhuriyet“imizin kazandırırdığı değerlere uygun olarak, bunu bize emanet edenlere borcumuz olarak, onlara yakışır bir şekilde kutlayacağız. Bu sebeple sadece Cumhuriyet Halk Partisi olarak değil aramızda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanımızı, Vatan Partisi İlçe Başkanımızı, burada bulunan tüm sivil örgütlerinin başkanlarını yanıma davet ediyorum.““ dedi ve tüm başkanları yanına alarak hep birlikte yan yana, omuz omuza olduklarının altını çizdi.

Çelenk sunma merasimine geçilmesiyle birlikte ilk olarak Ataşehir Belediyesi adına, Belediye Başkanı Battal İlgazi çelenk sunarak Atatürk heykelini selamladı.

Sonrasında katılan tüm partiler, çelenklerini getirerek Atatürk heykelini ve vatandaşları selamladı.

Program sonunda, Battal İlgezdi, Hakkı Altınkaynak güvenlik güçleri ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Son Haberler