Cizre“de Yeni Bir Madımak Yaşandı

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Cudi Mahallesi“nde bir eve yönelik bombardıman sırasında çıkan yangına giden itfaiyelerin engellendiğini iddia ederek, "Cizre“de yeni bir Madımak yaşandı" dedi.

Cizre'de Yeni Bir Madımak Yaşandı
Eklenme Tarihi: 2016-02-05 17:51:44

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken kendilerine gelen bilgiye göre, Şırnak“ın Cizre ilçesine bağlı Cudi Mahallesi“nde bir binada bombardıman nedeniyle çıkan yangında 9 kişinin yanarak can verdiğini, 25 kişi ise bodrum katına sığındığını iddia etti.

Baluken, "Cizre“deki yangına itfaiyenin gitmesini engelleyen AKP hükümeti büyük bir katliam yaptı. Cizre“nin içinde yeni bir Madımak yaşandı" dedi. İdris Baluken, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Ambulansların yaralıları alması için Sağlık Bakanlığı ile görüştük. Kaybedilecek her saniye yeni can kaybı demek. Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanları da yanan bina içinde bulunuyor ve onlarla konuştum. Onların da infaz edilme riski var. İçeridekilerin tamamı silahsız ve acil hastaneye nakledilmeleri gerekir. Artık ambulans ve itfaiye için bile pazarlık yapan bir zihniyet var. Vahşet bodrumundan haber beklerken Cizre Madımak“ı ile karşılaşmak! İnsanlığını yitirmiş katil bir zihniyet kol geziyor maalesef Cizre“de. Şu anda da Cizre Madımak“ını bombalamaya başlamışlar. Ambulanslar yerine bombalar gönderiliyor."

Dün Özgür Gün TV yayınına katılan Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç, Cudi Mahallesi“nde aralarında yaralıların da bulunduğu 37 kişinin bir binanın birinci katında olduğunu söylemişti. ANF“nin haberine göre yaşamını yitiren 9 kişiden 6“sının isimleri: Şervan Adıgüzel, Ercan Pişkin, Muhammet Özkül, Nizar Isırgan, Cengiz Sansak, Ramazan Çömlek.

Yaralılardan kimlik bilgilerine ulaşılanlar ise şöyle: Fidan Dadak, Fedek Çağdavul, Servet Çörek, Yasemin Çıkmaz, Serdar Özbek, Mehmet Atlan, H.A. (13 yaşında) E. Ç. (14 yaşında) ve Abdulkerim Oruç.

Son Haberler