Gençlik Meşalesini yaktılar

19 Mayıs Atatürk“ü Anma ve Gençlik Bayramı Ataşehir“de coşkuyla kutlandı.

Gençlik Meşalesini yaktılar
Eklenme Tarihi: 2016-05-20 05:18:12

Ataşehir“de sabah Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtında çelenk koyma töreni ile başlayan 19 Mayıs kutlamaları sonrasında Prof. Faik Somer Spor Lisesi“nde gösterilerle devam etti.

Töreni izlemeye gelen prokol içerisinde; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyfi Güneysu gibi isimler vardı. Lise yönetimi izlemeye gelen protokol için, okullarının ismi ve arması bulunan atkılar hazırlatmış.



Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı“nın okunmasının ardından açılış konuşmasını; Faik Somer Spor Lisesi Müdürü Serkan Ay gerçekleştirerek töreni başlattı. Ay konuşmasında; ““Bugün Mustafa Kemal silah arkadaşları ve Aziz Milletimizin Samsun“da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu“da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 97. yıldönümü. Şanlı tarihimizin önemi bir dönüm noktası olan 19 Mayıs, ecdadımızın yokluklar içinde verdiği varlık mücadelesinin ilk adımıdır.  Sevgili gençler, gökkuşağını özel yapan farklı renklerin içinde bir arada olmasıdır. Bu millet de yüzyıllardır farklılıkları bir ayrışma olarak değil, zenginlik olarak görmüş; hoşgörü, sevgi ve adalet ile tüm dünyaya örnek olmuştur. Sizlerden istediğimiz, bu sevgi iklimini devam ettirmeniz. Sadece kendi ülkenizde değil, kan ve göz yaşının hakim olduğu tüm mazlum coğrafyalarda bu acıları dindirecek bir gençlik olmanızdır. Gazi Mustafa Kemal“in; ““Sizler yani Yeni Türkiye“nin genç evlatları yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.““ sözlerinin muhattabı sevgili gençler; sizlerin bu kutlu yolda yorulmadan yürüyeceğinize canı gönülden inanıyoruz.““ dedi.


Ataşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyfi Güneysu kürsüye çıktı. ““ Sevgili Gençler; binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyet“i sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak, sonsuza kadar korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, sizin en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.““ dedi. 



Konuşmanın ardından, bayrak emaneti ve gençlik meşalesinin yakılması seromonileri gerçekleştirildi.

Prof. Faik Somer Spor Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları çeşitli spor branşları ve sportif hareketler gösterileri izleyenleri adeta büyüledi.



Son olarak halk oyunları ve zumba gösterisi gerçekleştirildi.

Son Haberler