Herkes onun peşinde..

Son günlerde farklı bölgelerde ortaya çıkan ve yurtdışında değerinin 90 bin dolar olduğu iddia edilen "gergedan böceği"nin insanlara bir zararının olmadığı gibi Türkiye“nin her yerinde görülebileceği bildirildi.

Herkes onun peşinde..
Eklenme Tarihi: 2015-07-06 17:20:08

Söz konusu haberlerin ardından Türkiye“nin farklı yerlerinde vatandaşlar gergedan böceği toplamaya başladı. Ancak veterinerler uyarıyor...
"Gergedan böceği" Avrupa“nın en büyük böceği olduğunu ve Avrupa dışında Kuzey Afrika ile Türkiye, İran, Afganistan ve Pakistan“da da görüldüğünü söyledi. Larvalarının doğada çürüyen bitkilerle beslendiğini, erginlerinin ise ilkbahardan sonbahara kadar gece saatlerinde uçtuğunu vurgulayan Koçak, şöyle konuştu: "Gergedan böcekleri ergin dönemde beslenmez. Gerek larva, gerekse ergin dönemde insanlara karşı hiçbir zararı yoktur. Erkek bireydeki başın ön tarafında gergedan boynuzu gibi çıkıntı vardır. Bu çıkıntı dişilerde bulunmaz."
Ticareti yapılıyor.

Günümüzde medyatik olan bu böcek türünün Kaçak avcılar tarafından toplanarak ticaretinin yapıldığına dikkati çeken Koçak, "Diğer böcekler gibi doğal alanlarda yaşamını sürdüren gergedan böceği, Türkiye“nin her yerinde görülebilecek bir türdür. 
Şu anda gündemde olduğu için bu ve bunun gibi türlerin nesli her zaman tehdit altında. Varlıklarını sürdürebilmeleri için sadece toplanmalarının önlenmesi değil, aynı zamanda doğal yaşam alanlarının da korunması gerekir" ifadelerini kullandı. evcil hayvan gibi evde beslenemez.Gergedan böceğinin görüldüğü yerlerden biri olan Hakkari“nin Yüksekova ilçesinde de bazı vatandaşlar evlerinin çevresinde yakaladıkları gergedan böceklerini belediye veteriner hekimi Hekim Kaçan“a teslim ediyor. 


Gergedan böceğinin özellikle ilaç ve kozmetik sanayisinde kullanılmak üzere yurtdışına satıldığına dair bilgiler dolaştığına işaret ederek, şöyle dedi: "Böceğin 90 bin dolara satıldığını duyan vatandaşlar gergedan böceği yakalamaya başladı. Bazıları evcil bir hayvan gibi evlerinde besliyor. Bu hayvanları bir şekilde satarak para kazanmak isteyenler var. Bu şekilde 

Son Haberler