Kastamonulular Gecesi

Memleket havaları, Ataşehir Belediyesi“nin katkılarıyla Kastamonuluları bir araya getirdi.

Kastamonulular Gecesi
Eklenme Tarihi: 2016-05-16 17:43:05

Dün gece; Bostancı Green Park Hotel“de Ataşehir Belediyesi“nin katkılarıyla Kastamonulular Gecesi, Memleket Havaları düzenlendi. Bostancı Green Park Hotel“de düzenlenen geceye; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve yönetim kurulu üyeleri, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kalender Özdemir, Kastamonulu İşadamları, STK temsilcileri, dernek başkanları ile Kastamonulular ve Kastamonu dostları katıldı.

Açılış konuşmasını, Ataşehir Kastamonulular Dernek Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan ve ekibi gerçekleştirdi. Aldoğan; ““Değerli Kastamonulular; Ataşehir Kastamonulular Derneği, Ataşehir“de ikamet eden Kastamonulular tarafından kurulmuştur. Dağınık olan Kastamonu nüfusunu birleştirmek amacı ile kurulmuş bir dernek olup, en büyük amacı; Ataşehir“de Kastamonu“muzun tanıtımına yardımda bulunmaktır. Kastamonu bir tarih kentidir. Evliyalar şehridir. Çanakkale“de İstiklal Savaşı“nda destanlar yazan kahramanların şehridir, Kurtuluş Savaşı“nda cephane taşırken, bebeği donarak ölen kahraman Türk kadını Şerife bacının memleketidir Kastamonu. Bizler farklı görüş ve düşüncelerde olabiliriz sevgili hemşerilerim ama her zaman birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Görüş ve taraflarımız Kastamonulu kimliğimizin önünde olmamalı.““ dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; ““Dernek yöneticilerine başarılar diliyorum. Umarım Ataşehir“de güzel işlere imza atacaklar. Biz herkese aynı mesafedeyiz. Başkan bana geldiğinde kendisine şunu söyledim. Derneğe siyaseti sokmayın. Bana göre dernekler kuruluş amacına uygun olmalı. Kastamonu doğasıyla tarihi geçmişi ile güzel ve zengin bir kent. Cumhuriyetin kurulması ilk olarak oradan başladı. Bu anlamda önemli.  Birlikte güzel işler yapacağız. Bu güne kadar olduğu gibi yanınızdayım. Kapım her zaman açıktır” şeklinde konuştu.

Daha sonra aynı zamanda kendileri de bir Kastamonulu olan; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu hemşerilerini selamlayarak ;  “ Kastamonu; Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunda büyük katkısı olduğu gibi evveliyatında da Osmanlının çok önemli tarihi, kültürü olan bir merkez. Ancak tabiat şartları işsizlik nedenlerinden dolayı nüfusunun büyük kısmı İstanbul“a, Almanya ve diğer illerimize göç ederek ekmek arayışına girmiş. Göç gittikleri yerlerde kültürlerini yaşatıyorlar. Bu vesile ile memleketimize hizmet eden, Kastamonu“muza katkıları olan herkesi tebrik ediyorum. Bu arada Belediye Başkanından da Kastamonu Derneği için yer sözü aldı. Ağalık vermekle olur diyerek bu dostluk, sevgi ve muhabbet devam etsin, derneğimizin Ataşehirimize hayırlı hizmetlerde bulunmasını temenni ediyor başkan ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu“na dernek yönetimi tarafından ilgi ve katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Gece de etkinlikler; Davul Zurna ekibinin şov gösteriyle başladı. Daha sonra yöre sanatçılarından; Hüsnü Kemerci, İrem Bal, Yılmaz Cesur ve Arzu Akça sahne alarak bölge kültüründen örneklerle Kastamonululara eğlenceli bir gece yaşattı.

 

Son Haberler