MHP“den Hakkari Açılımı

MHP, 14 yıl sonra Hakkari“de “tabelalı“ İl Başkanlığı açacak.

MHP'den Hakkari Açılımı
Eklenme Tarihi: 2016-04-04 19:57:43

Muhaliflerin olağanüstü tüzük kurultayı toplanması için açtıkları dava nedeniyle sıkıntılı günler geçiren MHP“den güneydoğu açılımına ilişkin önemli bir hamle geldi.

HAKKARİ AÇILIMI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli“nin talimatı ile terör eylemleriyle sıkça gündeme gelen Hakkari“de İl Başkanlığı için bina satın alındı. MHP yönetimi 14 yıl sonra Hakkari“de “tabelalı” İl Başkanlığını resmen açacak.

SİZİN DEĞİLDİR

MHP“nin bu açılımında Hakkari İl Başkanı Mehmet Ak ve teşkilat yöneticilerinin geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Bahçeli“ye yaptıkları geçmiş olsun ziyaretinin önemli rol oynadı.

SİVAS“IN ÖTESİ

Hakkari“den Ankara“ya gelen bazı parti yöneticileri Bahçeli“ye, “Sayın Genel Başkanım gidemediğiniz yer sizin değildir” diyerek daire satın alınmasını teklif etti. Tayyip Erdoğan“ın Başbakanlığı döneminde “Sivas“ın ötesine gidemezler” diye eleştirdiği Bahçeli projeye sıcak bakarak kurmaylarına, “Hakkari“ye MHP tabelasını asın” diye talimat verdi.

SATIN ALINDI

En son 2001“de partinin Hakkari İl Başkanlığı faaliyette idi. O yıl PKK militanlarının molotof kokteyli saldırıda bulunmasından sonra İl Başkanlığı kapatılmak zorunda kalmıştı. 14 yıldır MHP“nin şehirde aktif İl Başkanlığı binası bulunmuyordu.

ESKİ KORUCU

İl Başkanlığı için Valilik, Adliye ile adliye lojmanlarının yanındaki bir binadan 200 bin liraya daire satın alındı. Eski bir korucu MHP“ye dairesini satmaktan çekinmedi. Alınan dairenin tapusu MHP Genel Merkezi adına çıkartıldı. İl Başkanı Mehmet Ak, Valilik ile Emniyet Müdürlüğü“ne İl Teşkilatı için satın alınan daire konusunda resmi bilgilendirme yaptı. Valiliğin ise tabelası açılacak binanın önüne güvenlik nedeniyle polis kulübesi koyacağı öğrenildi. Hakkari il Başkanlığı 24 saat polis tarafından korunacak.

85 KİŞİ KAYITLI

7 Haziran 2015“de yapılan genel seçimlerden önce MHP, Hakkari“de İl Teşkilatı, merkez ilçe, Şemdinli ve Çukurca ilçe teşkilatlarını kurdu. Terör operasyonlarının yürütüldüğü Yüksekova“da MHP“nin ilçe teşkilatı bulunmuyor. İl Başkanlığında 18, il kadın kollarında 18, merkez ilçe teşkilatında 25, Şemdinli“de 12, Çukurca ilçe teşkilatına ise 12 kayıtlı partili var.

ADAY OLMUŞTU

7 Haziran seçimlerinde MHP“nin Hakkari 1. Sıra adayı Devlet Bahçeli“nin 21 yıllık fotoğrafçısı Mehmet Ayhan Günaydın olmuştu. 1 Kasım seçimlerinde Günaydın ikinci kez adaylık müracaatında bulunmamıştı. Güvenlik gerekçesiyle Günaydın Hakkari“de seçim bürosu açamamıştı.

Son Haberler