Nusret Cephesi liderinin fotoğrafı yayınlandı

Suriye“nin güçlü muhalif gruplarından Nusret Cephesi liderinin fotoğrafı ilk kez yayınlandı.

Nusret Cephesi liderinin fotoğrafı yayınlandı
Eklenme Tarihi: 2016-07-28 22:14:28


BİZİM YAKA I HABER MERKEZİ

Suriye“nin güçlü muhalif gruplarından El Kaide bağlantılı Nusret Cephesi lideri Şeyh Ebu Muhammed Fatih Culani“nin fotoğrafları ilk kez yayınlandı. Culani bundan önce Al Jazeera kanalına bir röportaj vermiş ancak bu röportaj sırasında yüzünü gizleyerek herhangi bir görüntü vermemişti.

EL KAİDE İLE BAĞLARINI KOPARACAK

Fotoğrafları ilk kez paylaşılan Culani“nin kısa bir süre sonra da El Kaide ile idari bağlarını kopardıklarına dair bir açıklama yapması bekleniyor.

Nusret Cephesi“nin El Kaide“den ayrılacağını açıklayacağına dair söylentiler son bir haftadır konu ile ilgilenen kişiler arasında dolaşmakta ancak kesin zamanı bilinmemekteydi.

Culani“nin fotoğrafının paylaşılması Nusret Cephesi“nden gelecek açıklamanın “çok yakında“ yapılacağı beklentilerini oluşturdu.

EL KAİDE: AYRILMALARINDA SAKINCA YOK

El Kaide lideri Zevahiri“nin sözcüsü Ebu Hayr, bugün yayınlanan bir ses kaydından Nusret Cephesi“nin El Kaide“den ayrılmasında her hangi bir sakınca olmadığını asıl meselenin cihad sahasındaki maslahat olduğunu belirtmişti.

Ebu Hayr“ın ses kaydında Zevahiri“nin Cephe“nin ayrılmasında herhangi bir sakınca olmadığını belirttiği eski bir kayda da yer verilmişti.

Son Haberler