Pendik CHP İlçeden Darbe açıklaması

15 Temmuz 2016 gecesinde bir grup askerin parlamenter demokrasi ve halk iradesini ortadan kaldırma girişiminde bulundu.

Pendik CHP İlçeden Darbe açıklaması
Eklenme Tarihi: 2016-07-28 22:52:08

Değerli Halkımız;
Türkiye“de yaşadığımız ilk darbe bu değil maalesef ancak ümit ediyoruz ki son olur.

Darbeler toplumda her zaman travma etkisi yaratmıştır. Dünyada darbe ile gelen bir tek huzurlu ülke örneği görülmemiştir. Toplumda bireyin söz hakkını hiçe sayarak, ülkeyi totaliter bir rejime sürüklemeye çalışan bu anti-demokratik uygulamaya karşı Türkiye yekvücut olmuştur.
Sokaklarımızda asker ile polisi, halk ile askeri karşı karşıya getirenlerin bir an önce yargı önünde hesap vermelerini diliyorum.
Ayrıca; bu olayı kendi siyasi anlayışına rant sağlamak için reklam malzemesi yapanların da karşısında olacağız. Bu darbe herhangi bir mensubiyete yönelik değil, Türkiye“nin parlamenter demokrasisine, halklarımızın hak, hukuk, özgürlük ve adaletine yapılmış faşist bir saldırıdır.
Değerli Halkımız;
Tüm bu yaşananların yanında teslim olan suçsuz askerlerimize yapılan saldırıların da takipçisi olacağız. 
Bu darbeyi hemen kendi lehine çevirmeye çalışan siyasi iktidarın bu olaylardan ders çıkarmasını ve demokrasinin herkese lazım olduğunu öğrenmesi gerekir. Yıllardır muhalefetin tüm uyarılarına, önemli araştırmacıların ve gazetecilerin tüm uyarmalarına rağmen Devleti ele geçirmeye çalışan Gerici anlayışa karşı hiçbir önlem alınmamıştır. Umut ediyoruz ki, bu olayla birlikte artık siyasi iktidar,   muhalefet partilerinin uyarılarını dikkate almaya başlar.
Bizler hukuk üstünlüğünün egemen olduğu tam demokratik bir Türkiye için sivil ya da askeri hiçbir tepeden inmeci anlayışa asla boyun eğmeyeceğiz. 
24 Temmuz Pazar günü Taksim Meydanında düzenleyeceğimiz  “Cumhuriyet ve Demokrasi” mitinginde bu kararlılığımızı daha yüksek sesle haykırmak için tüm halkımızı bekliyoruz.
NE ASKERİ NE SİVİL DARBE. TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE.
Kamuoyuna saygı ile sunarız.

CHP Pendik İlçe Başkanı
Kemal ERCAN

Son Haberler