Teröre büyük darbe

İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Şanlıurfa, Iğdır, Antalya, Adıyaman“ında arasında olduğu 16 ilde başlatılan operasyonlarda, gözaltına alınanlardan 37“sinin yabancı uyruklu olduğu kaydedildi. İstanbul“da 5 bin polisle 26 ilçede 140 adrese yapılan oper

Teröre büyük darbe
Eklenme Tarihi: 2015-07-25 15:30:37

Son günlerde artan terör olayları karşısında güvenlik kuvvetleri düğmeye bastı. DAEŞ, PKK, DHKP/C ve Paralel örgüte karşı 16 ile yayılan eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. 37“si yabancı uyruklu toplam 297 kişi gözaltına aldın. İstanbul Bağcılar“daki operasyonda ise canlı bomba eylemine hazırlandığı için aranan bir kişi polisle girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirildi. Helikopter destekli operasyonların yayılarak devam edeceği ifade edildi.

4 ÖRGÜTE BİRDEN OPERASYON YAPILDI

Türkiye dün sabaha dev bir terör operasyonuyla uyandı. Suruç“ta yaşanan patlama ve sonrasında artan terör olayları ile ilgili harekete geçen güvenlik güçleri, 16 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polisleri tarafından eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonun IŞİD, PKK“nın gençlik yapılanması YDG/H, DHKP/C, PKK ve Paralel Örgüte yönelik olduğu öğrenildi.

5 BİN POLİS, 26 İLÇEDE 140 ADRESE OPERASYON YAPTI

İstanbul“da 5 bin polisle 26 ilçede 140 adrese operasyon düzenlendi. Operasyonların Güngören, Başakşehir, Pendik ve Sultangazi“de yoğunlaştığı ifade edildi. Edirne ve Bursa gibi çevre illerden de destek için Özel Harekât ve Çevik Kuvvet polisleri İstanbul“a geldi. Operasyonun yapıldığı ilçelerden biri olan Bağcılar“da çatışma çıktı. Yeni Mahalle Bülbül Sokak“taki bir adrese baskın düzenleyen polise içeriden ateş açıldı. Çatışma sırasında bir kadın terörist öldürüldü. Günay Özarslan isimli teröristin ‘DHKP/C üyesi olduğu ve canlı bomba eylemi hazırlığı yaptığı“ şüphesiyle arandığı belirtildi. Gözaltına alınanlardan 37“sinin yabancı uyruklu olduğu kaydedildi. 

Son Haberler