Yeni Başkan belli oldu.

Pazar günü yapılacak olağanüstü kongrede AKP“nin genel başkan adayı açıkladı.

Yeni Başkan belli oldu.
Eklenme Tarihi: 2016-05-19 18:21:07

 

Bugün saat 13:00“de mecliste yapılan açıklamada; AKP Sözcüsü Ömer Çelik;  “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Bir tartışmayı bitirmenin vakti gelmiştir. Muhafelet son günlerde Cumhurbaşkanımız ile Ak Parti arasındaki ilişkiyi soruyor. Zat-ı devletleriyle AK Parti kadroları arasında bir milim bile mesafe yoktur. Dün olmamıştır bugün de olmayacaktır” dedi.  Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlık görevinden ayrılacağını duyuran Ahmet Davutoğlu“na da teşekkür etti. Çelik daha sonra “Genel Başkan adayımız İzmir milletvekili Binali Yıldırım” dedi.

Ömer Çelik“in ardından kürsüye Binali Yıldırım çıktı. Yıldırım konuşmasına bir fıkra ile başladı. ““Temel konuşma yapmak için kürsüye çıkmış bir bakmış ki metin yok. Aynı benimki gibi.” dedi. Fıkrasından sonra  ““Bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Genel Başkanımız, Başbakanımıza teşekkür ediyorum, Kendisi Sayın Recep Tayyip Erdoğan“dan aldığı bayrağı bugüne kadar başarıyla getirmiştir” dedi. Yıldırım yaklaşık 15 dakika süren konuşmasının sonunda “Terör belasını Türkiye“nin gündeminden çıkaracağız” dedi. Sonrasında alkışlar arasında salondan ayrıldı.
Binali Yıldırım; Pazar günü gerçekleşecek kongrede önce AKP“nin yeni Genel Başkanı olacak, Haziran ayı içerisinde de yeni kabineyi kurarak Başbakan olacak.

İTÜ“lü Başbakan Geleneği Bozulmadı
İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi mezunu olan Binali Yıldırım, 20 yıl aradan sonra Türkiye“yi yönetecek ilk mühendis kökenli Başbakan olacak. Türkiye“nin son mühendis Başbakanı, 1996-97 yıllarında Başbakanlık görevinde bulunmuş olan Necmettin Erbakan olmuştu. Yıldırım, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Necmettin Erbakan“ın oluşturduğu “İTÜ“lü Başbakan” geleneğini devam ettirecek.

Son Haberler